Felfüggesztették az SZFE honlapját

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztették az Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapját, már órák óta eltűnt minden tartalom róla, kezdve a dolgozók névsorától egészen a szervezeti felépítésig – vette észre a Hvg.hu. „Azt egyelőre nem tudni, technikai hibáról van-e szó, vagy valaki egyszerűen törölte az egészet, de nehéz nem arra gondolni, hogy köze van a már több mint ötven napja tartó egyetemfoglaláshoz, amivel az egyetem hallgatói és oktatói a kormány által szorgalmazott modellváltással és az új vezetéssel szembeni nemtetszésüket fejezik ki” – írja a hetilap hírportálja.

Ha megnyitjuk az SZFE oldalát, akkor a fentebbi kép fogadja a látogatókat, ez alapján, illetve ismerve az előzményeket, inkább tűnik egy tudatos lépésnek, mint technikai hibának.

A SZFE hallgatói egyébként október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartanak felvonulást a szellemi szabadság jegyében. Ahogy korábbi cikkünkben összefoglaltuk: „Mindenkitől kérik, hogy szájmaszkban érkezzen. A Műegyetem rakpartól indulnak majd, onnan, ahol 1956. október 23-án az egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek. A séta az Urániáig tart majd, ezzel a menettel emlékeznek meg arról, »mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk«. Az útvonal utolsó szakaszát, tiszteletnyilvánításként, némán teszik meg, a Március 15. tértől az Urániáig csendben vonul majd a tömeg. A színművészetisek kifejezetten kiemelték, hogy a megmozdulás a pártpolitikától elhatárolódik, így megkértek mindenkit, hogy magánemberként vegyen részt az eseményen.”

Címkék: SZFE, honlap, blokkolás