Arizonában és Wisconsinban is győzött Joe Biden

Arizonában és Wisconsinban is győzött Joe Biden

Joe Biden első beszéde megválasztott elnökként

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is bejelentette Joe Biden győzelmét Arizona és Wisconsin, ezzel mind a hat államban, melyben Donald Trump megtámadta a választás eredményét, Joe Bident hirdették hivatalosan is győztesnek.

Wisconsin államban a november 3-i választáson Biden körülbelül 20 ezer szavazattal nyert Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnökkel szemben. Trump két wisconsini körzetben követelte a szavazatok újraszámlálását választási szabálytalanságokra hivatkozva. Ez megtörtént, de a hivatalos eredmények szerint Biden így is nyert. Az újraszámlálásért Trump csapata 3 millió dollárt fizetett.

Trump jogi eljárása nem tudta fordítani az eredményt korábban Georgiában, Michiganben, Nevadában és Pennsylvaniában sem – írja a Portfolió.hu.

Ezen kívül Arizonában is deklarálták Joe Biden győzelmét, ahol 10 500 szavazattal nyert. 70 év alatt ez a második alkalom, hogy egy demokrata nyert Arizonában. Donald Trump amerikai elnök az eredmények közzétételét követően csalást emlegetett, és Doug Ducey konzervatív kormányzót támadta, mert szerinte túlságosan sietett az eredmények hitelesítésével.

Az Egyesült Államokban a december 14-én összeülő 538 tagú elektori testület választja meg az elnököt. Biden 306 elektor támogatására számíthat. A politikust várhatóan január 20-án iktatják be hivatalába, és ezzel ő lesz az Egyesült Államok 46. elnöke.