Georgia után Pennsylvaniában is átvette a vezetést Joe Biden

Georgia után Pennsylvaniában is átvette a vezetést Joe Biden

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje támogatóihoz beszél egy kampányrendezvényen a Georgia állambeli Warm Springsben 2020. október 27-én. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/The Atlanta Journal-Constitution/Alyssa Pointer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szinte biztossá vált Joe Biden győzelme: Georgia után Pennsylvaniában is átvette a vezetést helyi idő szerint péntek reggel. A demokrata párti jelölt 49,4 százalékon áll az újraválasztásáért küzdő Donald Trump (49,3 százalék) előtt – jelentette a CNN hírtelevízió.

Az öt csatatér állam közül így már csak Észak-Karolinában vezet jelenleg Donald Trump. Pennsylvániában, Georgiában, Arizonában kevéssel, de vezet a demokrata elnökjelölt. Mindegyik államban kiélezett a küzdelem a szavazatok több mint kilencven százalékának összeszámlálása után. A trend azonban egyértelműen Bidennek kedvez: az elmúlt napokban folyamatosan dolgozta le hátrányát ezekben az államokban, ahogy a nagyvárosi szavazatok számlálásra kerültek.

Ha sikerül megtartania a vezetését a négy államban, akkor 306 elektori szavazatot kaphat, tehát kényelmesen túlszárnyalhatja a megválasztáshoz minimálisan szükséges 270 szavazatot.