Taylor Swift kiáll Kamala Harris mellett, jön még egy elnökjelölti vita?

Taylor Swift kiáll Kamala Harris mellett, jön még egy elnökjelölti vita?

Taylor Swift Harrist ajánlja a választóknak (Fotó: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Taylor Swift egy az Instagramon közzétett posztban reagált az amerikai elnökválasztási vitára, és kijelentette, hogy Kamala Harrisre és Tim Walzra fog szavazni a választáson. „Mint közületek sokan, én is néztem a vitát ma este. Ha még nem tettétek meg, ez most jó alkalom arra, hogy utánanézzetek a szóban forgó kérdéseknek, és annak, hogy a jelöltek milyen álláspontot képviselnek azokban a témákban, amik számotokra a legfontosabbak. Mint szavazó, biztosra megyek, és mindent megnézek és elolvasok a javasolt intézkedéseikről és az országgal kapcsolatos terveikről, amit tudok” – írta az énekesnő, leszögezve: „Kamala Harrisre és Tim Walzra fogok szavazni a 2024-es elnökségi választáson. Azért Kamala Harrisre szavazok, mert ő azokért a jogokért és ügyekért harcol, amelyekhez szerintem harcosra van szükség. Úgy gondolom, hogy ő egy biztos kezű, tehetséges vezető, és hiszem, hogy sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a nyugalom, nem pedig a káosz vezérel minket. Nagyon megnyugtatott és lenyűgözött, hogy Tim Walzot választotta alelnökjelöltjének, aki évtizedek óta kiáll az LGBTQ+ jogokért, az IVF mellett, és a nők önrendelkezési jogáért.”

Időközben a Fox News javaslatot tett a két elnökjelöltnek egy második vita megrendezésére. A Fox októberben rendezné meg a vitát, amire egyelőre a demokraták a nyitottabbak. Harris egyik szóvivője arról beszélt, hogy a két elnökjelöltnek októberben is vitáznia kellene.

Trump a vita után azt mondta, még gondolkodnia kell a javaslaton, de előfordulhat, hogy bevállalja, ha egy korrekt tévécsatornán kerül rá sor. Trump arról is beszélt, hogy akkor megy bele valaki a második vitába, ha elveszíti az elsőt. Szerinte az ABC-s vitát Harrisék veszítették el, de aCNN gyorselemzése mást mutat: a tévécsatorna szerint a megkérdezettek 63 százaléka Harrist látta győztesnek.

Címkék: Trump, Harris, Swift