132 új fertőzöttet azonosítottak itthon

132 új fertőzöttet azonosítottak itthon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

132 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5511 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték péntek reggel a hivatalos honlapon.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1138 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap adatai szerint a mintavételek száma 414 645, szerda reggel óta ez a szám 9578-cal emelkedett. Hatósági házi karanténban 8008 ember van, 301-gyel több, mint szerda reggel. Az aktív fertőzöttek száma 130-cal nőtt egy nap alatt, vagyis (mivel 130 új fertőzött van) csak két embert minősítettek gyógyultnak az elmúlt 24 órában. A kórházban ápoltak száma 9-cel emelkedett, lélegeztetőgépen eggyel kevesebben vannak, mint előző nap.

Szerdán 73, csütörtökön 91 fővel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Április 10-e óta nem volt annyi új fertőzött, mint péntek reggel.

A hivatalos honlapon hozzátették: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány mai ülésén tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Csütörtökön kiderült, hogy a magyar kormány közvetlen közelében is megjelent a koronavírus, Hollik István kormányszóvivő bejelentette, hogy elkapta a vírust, több kormánytag és államtitkár is karanténba vonult. Estére az is kiderült, hogy az Alapjogokért Központ buliján járt Hollik István, ahol több mint százan lehettek.

Címkék: koronavírus