Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzati oltópontok Szombathelyen

Szerző: | 2021. március 16., 19:07 | Belföld

Szombathely főtere (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát – mondta kedden, az MTI által idézett online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

HIRDETÉS - AIP

Nemény András (Éljen Szombathely!) tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki – jelenleg a járvány miatt nem látogatott – önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Hozzátette: napok óta nem sikerül elérnie a  Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a Hír TV-ben péntek este azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve. Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő – közölte.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Szombathely polgármestere „látványpolitizálást” folytat, valójában „a politikai haszonszerzés vezeti”,  hiszen eddig még azt az egy-két munkatársat sem  biztosította az időpontok szervezéséhez és regisztrációjához, akiket a kormányzat február 22-én kért.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Nemény András, oltópont, Szombathely


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest