45 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában

45 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában

Az augusztus 13-i adatok.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem három hónapja nem volt egyetlen nap alatt annyi új fertőzött, mint az elmúlt 24 órában: 45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 4813 főre nőtt a járvány kezdete óta hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt napon elhunyt két idős, krónikus beteg, így már 607 haláleset köthető a koronavírushoz itthon. A tájékoztatás szerint 3561-en vannak, akik már meggyógyultak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg az országban 645 aktív fertőzöttről tudni, közülük 66 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 5-en szorulnak lélegeztetőgépre. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka budapesti.

A kormányzati tájékoztatás kiemeli, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

Emellett továbbra is érvényben vannak az eddigi szabályok: a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező a maszk használata és – friss negatív teszt hiányában – karantén vár azokra, akik kockázatosnak minősített, sárga vagy vörös besorolású országból érkeznek haza.

Címkék: koronavírus