50 milliárdot érő kokaint adtak fel egy magyar címre

50 milliárdot érő kokaint adtak fel egy magyar címre

Egy korábbi eset. Különleges rendőri alakulat tagjai az általuk lefoglalt, kábítószert tartalmazó csaomagok mellett a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség, a DIICOT bukaresti székhelyén rendezett sajtótájékoztatón 2019. március 26-án. A tájékoztatón az utóbbi évek legnagyobb kábítószerfogásáról, csaknem egy tonna kokain lefoglalásáról számoltak be a román hatóságok. A drogot egy felborult bárka körül találták meg március 22-én a Fekete-tenger partján, a Duna-delta egy elhagyott térségében, a Szent-György ágnál. (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriási kokainszállítmányt fogott el a holland rendőrség, kicsit több mint 2000 kilogrammot, jelentette be a holland ügyészség vasárnap. - írja a 444 a holland NL Times tudósítása alapján.

A kokaint egy banánszállítmány közé rejtették, és hajóval érkezett az ecuadori  Guayaquil városából, Rotterdamba. A banán végső címzettje egy magyarországi cég volt, de a holland ügyészség nem nevezte meg a magyar címzettet, mert lehetségesnek tartják, hogy semmi közük sem volt a droghoz, csak felhasználták a nekik szánt konténert a drog csempészésére.

A 2000 kilós szállítmány rendkívül értékes volt, hiszen ennyi kokain utcai ára meghaladja a 151 millió eurót, azaz az 51 milliárd forintot.

Címkék: csempészet, kokain