510 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 3 krónikus beteg

510 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 3 krónikus beteg

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

510 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, az elhunytak száma így 624 főre emelkedett, 3952-en pedig már meggyógyultak – közölték szombat reggel a hivatalos oldalon.

Az aktív fertőzöttek száma 3316 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 139 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap adatai alapján a kórházban ápoltak száma 19-cel, ebből a lélegeztetőgépen lévőké eggyel nőtt 24 óra alatt. Az aktív fertőzöttek száma 499-cel emelkedett egy nap alatt, vagyis 11 ember minősítettek azóta gyógyulttá. Sosem nőtt még ennyivel a fertőzöttek száma itthon. A mintavételek száma 460 235 és 16 438 ember van hatósági házi karanténban.

A kormányzati tájékoztató honlapon hozzátették: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Címkék: koronavírus