73 milliós osztalékot vett fel a Schadl-Völner-ügy korrupt végrehajtója

73 milliós osztalékot vett fel a Schadl-Völner-ügy korrupt végrehajtója

Bonyolult ügy. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

73 millió forintos osztalékot vett ki végelszámolás alá került végrehajtói irodájából a Schadl–Völner-ügyben elítélt M. E. nyolcadrendű vádlott, akit februárban ítélt el a bíróság, amely először ötmilliós, majd csökkentés után két és fél milliós büntetést szabott ki rá – írja a 24.hu. Februárban a Fővárosi Ítélőtáblán Magócsi István tanácsvezető bíró azzal indokolta a büntetés csökkentését, hogy azt eltúlzottan állapította meg korábban az elsőfokú bíróság. A bűnösségüket beismerő végrehajtók vagyoni és jövedelmi viszonya saját nyilatkozataik szerint „nem tér el jelentősen az átlagtól”, és eltartásra szoruló rokonaik vannak.

M.E. végrehajtói irodája, a Dr. Majorosi Eszter Végrehajtói Iroda június eleje óta áll végelszámolás alatt, a 73 milliós osztalékot – mint a portál megjegyezte – az éves nettó átlagjövedelem 14-szerese. 2018 augusztusától 2021 novemberéig 426 millió forint profitot ért el az iroda, a vádak szerint ebből 254 millió forintnyi osztalék került Schadl Györgyhöz.

„Nem nyilatkozom, éppen eleget rángatott már a sajtó” – reagált M.E. a portál megkeresésére. Kérdezték a Fővárosi ítélőtáblát is a büntetés mérsékléséről, és ott közölték, hogy a bíróság a terhelti állításokat rendszerint elfogadja, ha az nem áll kirívó ellentétben az ügyiratok tartalmával. A bíróság azzal is érvelt, hogy a végrehajtói iroda május 30-án benyújtott beszámolóját a februári ítéletkor nyilvánvalóan nem vehette figyelembe.