A BRFK szerint ifj. Lomnici nem terjesztett álhírt

A BRFK szerint ifj. Lomnici nem terjesztett álhírt

Ifj. Lomnici Zoltán (Fotó: Wikipedia/Elekes Andor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csupán véleményt nyilvánított ifj. Lomnici Zoltán, amikor arról beszélt, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését – állapította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnüldözési osztálya a 444 szerint. A Századvég jogi szakértője április elején fejtegette ezt az M1-en, hozzáfűzve, hogy Soros György miként támadta korábban a nemzeti fizetőeszközöket.

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Vadai Ágnes ezt követően írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez, azt tudakolva, rémhírterjesztésnek minősíthetőek-e az elhangzottak. A legfőbb ügyész válasza szerint a kérdés feljelentésként volt értékelhető, ezért továbbította azt a III. Kerületi Rendőr-főkapitánysághoz.

A BRFK megállapította, hogy amit ifj. Lomnici mondott, az „személyes tudomásszerzésen alapuló közlés” volt, és csak az MTI számolt be róla „túlzó, hatásvadász címmel.”