A demokratikus nyilvánosság fontosságára és a tények tiszteletére oktatná a jövő újságíróit a közmédia

A demokratikus nyilvánosság fontosságára és a tények tiszteletére oktatná a jövő újságíróit a közmédia

A Magyar Televízió (MTV) Kunigunda utcai székháza Budapesten (Fotó: MTI / Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelező rendszerű, két féléves újságíró-szerkesztő képzést indít szeptembertől a közmédia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – közölte az MTVA pénteken az MTI-vel. Olyan értékeket kívánnak képviselni, mint a tények tisztelete és a demokratikus nyilvánosság érdekeinek védelme.

A szakirányú médiaképzésre már lehet jelentkezni, a határidő az MTI szerint augusztus 1., az egyetem honlapja szerint augusztus 12.

A képzés szeptemberben indul, levelező rendszerben. A két féléves, 260 órás képzés megkezdésének feltétele az egyetemi vagy főiskolai diploma, önköltsége 199 ezer forint félévente, és egy pályaorientációs beszélgetés során dönt a felvételizőkről az egyetem felvételi bizottsága.

A közlemény idézi Dobos Menyhértet, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatóját, aki szerint a képzéssel az a céljuk, hogy megtalálják „azokat az elsősorban a közszolgálati média iránt érdeklődő fiatal tehetségeket, akik az újságírók, szerkesztők újabb nemzedékeként nem csupán elméleti, de gyakorlati tudást is elsajátíthatnak, később pedig bekapcsolódhatnak a gyakornoki programokba, amelyek végén a legjobbak számára állást is ajánlanak”. Az órák jelentős része a Duna Médiaszolgáltató Zrt. által biztosított helyszíneken, eszközökkel valósul meg.

Bartóki-Gönczy Balázs adjunktus, a szakirány felelőse hozzátette: olyan értékeket kívánnak képviselni az új szakirányú továbbképzésén, mint „a tények tisztelete és az információk összegyűjtése, a tájékozott polgárok számának növelése és a demokratikus nyilvánosság érdekeinek védelme”

(MTI)