A fél országban razziába kezdett a NAV

A fél országban razziába kezdett a NAV

Fagylaltos pult (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beköszöntött a kánikula, ilyentájt megugrik a kereslet a hűsítő édességek, például a fagylalt iránt. Pontosan tudják ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is, a szervezet ezért több megyére kiterjedő fagyizórazziába fogott – írja a Magyar Nemzet.

Az ellenőrök a fagylaltozók mellett a kávézókat és a cukrászdákat is felkereshetik, mégpedig minden esetben azonos céllal: megbizonyosodjanak arról, betartják-e a legfontosabb adóügyi és munkaerőpiaci szabályokat. A revíziók legfontosabb kérdése, hogy az üzletekben mindig ­átadják-e a nyugtát, a számlát az ügyfeleknek, és megfelelően használják-e az online pénztárgépet.

Csongrád-Csanádban, Komárom-Esztergomban, Nógrádban és Veszprémben ezen a héten tartottak, tartanak ellenőrzést, másutt, így Tolnában és Zalában a hónap első felét szánják erre a revizorok, míg Hevesben és Jász-Nagykun-Szolnokban egész júliusban lehetnek célzott vizsgálatok.

Az íz, de leginkább a minőség dolgában viszont nem az adóhatóság az illetékes, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A tavalyi ellenőrzéseken minden tizedik fagylaltozónál találtak valamilyen ­hiányosságot a szakemberek, tíz esetben ráadásul fogyasztásra alkalmatlannak ítélték az árut, és kivonták azt a forgalomból.