A Fidesz veteránja hazaküldené a ruszkikat, több kormánypárti szimpatizáns is nekiesett

A Fidesz veteránja hazaküldené a ruszkikat, több kormánypárti szimpatizáns is nekiesett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ruszkik haza! Legyen béke! – írta ki hivatalos oldalára Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, egykori külügyi államtitkár. Követői közül megdöbbenésüknek adtak hangot, hiszen a kormánypártban és annak holdudvarában valóban szokatlannak számít az orosz-ukrán háború kapcsán az ilyen határozott tónusú véleménynyilvánítás.

Németh kiírása kapcsán éles kritikát fogalmazott meg a Pesti Srácok partnerének számító, a kritikátlanul az orosz álláspontot szajkózó Számok – a baloldali hírek ellenszere elnevezésű Facebook-oldal is.

Hozzászólásukban ezt írták Németh falára: „Szégyellje magát! Így akarja biztosítani a magyar emberek otthonaiban a fűtést, így akarunk olcsó üzemanyagot? Reméljük, hogy ezt a bejegyzést nem személyesen ön tette ki, hanem az oldalának a meggondolatlan kezelője. Esetleg ez valamilyen libsifogó választási trükk lehet? Ezzel akar több szavazatot szerezni? Ezt törölni kell, és minél hamarabb, annál jobb.”

A bejegyzéshez hozzászólt Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere is: „Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő.”