A fideszesek harmada nem akar atlétikai vb-t

A fideszesek harmada nem akar atlétikai vb-t

Látványterv az atlétikai világbajnokság helyszínéről. Nagy üzlet lesz megvalósítani. (Fotó: KKBK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 45 százaléka semmiképpen sem támogatja az atlétikai vb budapesti megrendezését – ez derül ki a Medián friss méréséből, amelyet a hvg.hu mutatott be. A kutatás szerint 21 százalék csak akkor támogatja, ha nem kerül sokba, 28 százalék mindenképp szeretné, ha megrendeznék.

A pártok szavazóira lebontva az derült ki, hogy a Fidesz szimpatizánsai közül 47 százalék támogatja, 30 százalék semmiképp sem, 19 százaléknyian pedig úgy vannak vele, ha sokba kerülne, inkább ne legyen. Az ellenzéki érzelmű választóknál már kicsit más az arány, ebben a szegmensben 57 százalék egyáltalán nem szeretné, hogy az ország rendezze a világjátékokat és 23 százaléknyian voltak, akik szerint ha drága, akkor ne legyen. Az ellenzéki szavazók közül 15 százalék volt, aki támogatta a sportversenyt.

Fürjes azt ígéri, nyilvánosak lesznek az atlétikai vb szerződései | Magyar Hang

Lakhely szerint is felosztotta a válaszokat a Medián. Eszerint, a budapestiek 43 százaléka semmiképp sem szeretne vb-t, 34 százalék igen. Minden ötödik megkérdezett szerint ha sokba kerülne mindez, ne legyen.