A Gödöllői-dombság északi részén jár a medve

A Gödöllői-dombság északi részén jár a medve

Medve Aszód közelében (Fotó: Aszód város Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre több bejelentés érkezik a Gödöllői-dombság északi részén kóborló medvéről – számolt be hétfőn a Pilisi Parkerdő a honlapján, egyúttal fényképet is közöltek az észlelésről. Mint írták, az első acsai és ikladi jelzések után szombaton Kartal határában, a Virágospusztai Vadásztársaság területén figyelték meg az állatot.

A tájékoztatás alapján a táplálékban gazdag területen a vadászok egész éjszaka szemmel tartották a medvét. A vadásztársaság értesítette a hatóságokat, valamint a Pilisi Parkerdő szakembereit, és figyelmeztető táblákat is kihelyezett a környéken. Az erdőgazdálkodó és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei folytatják közös ellenőrzéseiket és folyamatosan nyomon követik az állat mozgását.

A nemzeti park szakemberei arra kérték a környéken lakókat és a turistákat, hogy kerüljék el a cserhátaljai erdőket. A védett barnamedve alapvetően békés természetű, de a konfliktusok elkerülése érdekében érdemes biztosítani számára a nyugalmat és kerülni a kontaktust.