A győri polgármester félreáll

A győri polgármester félreáll

Dézsi Csaba András (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dézsi Csaba András a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány fennállása óta betöltött kuratóriumi tagságáról lemondott – válaszolta a Telexnek Palkovics László, a kuratórium elnöke. Pakovics az ügyet annyival rendezte le, hogy „professzor úrnak köszönjük az alapítványért tett munkáját, a továbbiakban sok sikert, jó egészséget kívánunk”.

Dézsi Csaba András azzal a „támadássorozattal” indokolta lemondását, amelyet megítélése szerint a polgármesteri poszton őt októbertől váltó, Pintér Bence indított a személyén keresztül az egyetemmel szemben. „A gazdasági fegyelemet és biztonságot, amelynek kialakítása a célunk volt, a kuratóriumi tagságom idején sikerült elérnünk. Nem szeretném, ha a személyem támadásokra adna okot, kellemetlen helyzetbe hozná a campust vagy befolyásolná a jó viszonyt az egyetem és a város vezetése között. Ez a lemondásom oka, felelős döntést hoztam” – mondta pénteken a győri polgármester. A Telex cikke szerint, amelyet Sudár Ágnes győri tudósító jegyez, a polgármester hozzátette, hogy továbbra is oktatója, kutatója, tudományos dékánhelyettese marad a győri egyetemnek, „Most is vannak terveim, nem is kicsik, de nem szeretnék szájkaratézni az utódommal, inkább félreállok és végzem a dolgomat.”

A portál megkereste az utódot, Pintér Bencét is azzal, hogy számol-e a kuratórium felkérésével. A kuratóriumi tagságra lehetőségként tekint, válaszolta, hozzátéve, hogy szorosabb kapcsolatot szeretne az egyetem és az önkormányzat között. Nos, ez nem biztos, hogy valóra válik, miután Palkovics László azt közölte: „a kuratóriumi tagság nem pozícióhoz kötött, az új tagot jelölés útján az alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága választja, amelynek előkészítése folyamatban van.”