Mégis lehet majd jegyet venni a bezárt vasútvonalakon közlekedő pótlóbuszokon

Mégis lehet majd jegyet venni a bezárt vasútvonalakon közlekedő pótlóbuszokon

Az utolsó vonat a komlói állomáson 2023. július 31-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár pénteken még ennek ellenkezőjét közölte a MÁV, mégis lehet majd jegyet venni a 10 bezárt vasútvonalon a vonatok helyére beállított buszokon – derült ki az állami vállalat keddi közleményéből.

Reggeltől már buszok járnak azokon a mellékvonalakon, amelyek bezárását mintegy 10 nap alatt zavarta le Lázár János építési és közlekedési miniszter és a MÁV. „A MÁV-VOLÁN-csoport és az Építési és Közlekedési Minisztérium intézkedésével augusztus 1-jétől a vonathelyettesítő buszokon is váltható menetjegy az utazáshoz, azok számára, akik nem rendelkeznek előre megváltott vasúti menetjeggyel vagy bérlettel. A »helyettesítő vonaljegy« a teljes útra fix, 400 forintba kerül, a kedvezményre jogosultak 50, illetve 90 százalékos kedvezménnyel válthatják” – közölték, hozzátéve, hogy a jegy kizárólag készpénzért váltható meg az autóbuszvezetőnél. 

A 400 forintos jegy egyébként a július elsejétől érvényes tarifaemelés óta a legalacsonabb besorolású, 10 kilométeres távra szóló vasúti és buszos jegyek ára, így aki 10 kilométernél többet utazik rajta, jól jár majd. A pénteki MÁV-közleményben még az állt, hogy ezekre a pótlóbuszokra csak előreváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni, ez azonban nem lett volna utasbarát, mivel jellemzően nincsenek jegyárusító helyek ezeken a vonalakon.

Címkék: MÁV, vasútbezárás