A jövő hét második felében adják be az elmaradt AstraZeneca oltásokat

A jövő hét második felében adják be az elmaradt AstraZeneca oltásokat

Májer Sándorné szakápoló (b) beolt egy nõt az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinájával Ottmár Edit háziorvos salgótarjáni rendelõjében 2021. február 11-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik – írta a Koronavírus Sajtóközpont pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében. Eszerint a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával.

A következő napokban így csaknem 400 ezer ember lesz beoltva – közölte a sajtóközpont.

Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezzel is oltanak majd – áll a közleményben.

Mint megírtuk, az eredeti tervek szerint tömeges oltási kampány keretében a hétvégén 74 ezer embert oltottak volna be az AstraZeneca-vakcinával. A behívó sms-ek csütörtökön mentek ki, de az akció hamarosan káoszba torkollott: olyan emberek is kaptak értesítést, akiket nemrég oltottak be, másokat pedig lakhelyüktől egészen távolra küldték volna oltásra.

Emiatt a tömeges oltási kampányt erre a hétvégére lefújták, péntek délután erről sms-ben értesítették az érintetteket.