A kormánypárti intézet szerint Orbán Viktor népszerűsége töretlen – írta meg a kormánypárti lap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nézőpont Intézet felmérése alapján Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége az elmúlt öt évben egyszer sem volt olyan magas, mint jelenleg. A lakosság 57 százaléka továbbra is szeretné őt fontos pozícióban látni – írta a kormánypárti Origo a birtokába került közvélemény-kutatásról.

Azt írják, hogy több kormánytag is profitált politikailag a koronavírus elleni fellépésből. 2019 decemberéhez (a legutóbbi vizsgálathoz) képest Gulyás Gergelyt 14, Szijjártó Pétert 10, Varga Mihályt pedig 9 százalékponttal többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni.

Az előző héten készült felmérés szerint a legkedveltebb ellenzéki politikus Karácsony Gergely. Őt a lakosság 36 százaléka szeretné fontos pozícióban látni. Ugyanakkor minden második válaszadó elutasítja őt. Fekete-Győr András, a Momentum elnökének elutasítottsága kétszerese a támogatottságának. A legelutasítottabb politikus Gyurcsány Ferenc. A válaszadók 78 százaléka nem szeretné őt fontos pozícióban látni – írták.