A koronavírus miatt elhunyt mentők családjainak gyűjtenek

A koronavírus miatt elhunyt mentők családjainak gyűjtenek

Mentő (Forrás: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatt meghalt mentők családjainak indított gyűjtést a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Az érdekképviselet szerint az áldozatok közül a legtöbben nagy valószínűséggel akkor fertőződtek meg, amikor éppen covidos betegeknek segítettek. 

– A legnemesebb feladatot végezték: életeket mentettek. Ma azonban már nem segíthetnek – írta az érdekképviselet. Az elhunytak a bajtársaiknak és a betegeknek is rendkívüli módon hiányoznak, de össze sem lehet hasonlítani ezt azzal, amit családtagjaik éreznek most. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a kenyérkeresők is voltak.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a számlaszámára december 23-a, déli 12 óráig várja az adományokat, amelyet a családtagok között arányosan osztanak majd szét.

Azt nem közölték, hogy a koronavírus hazai megjelenése óta hány mentődolgozó veszítette életét. Azt tudni, hogy az év veszprémi mentőse, Wlassics Katalin a napokban hunyt el. A mentődolgozók szövetsége szerint a koronavírus-járvány miatt.