A legmagasabb fokú figyelmeztetést adták ki az ország nagy részére

A legmagasabb fokú figyelmeztetést adták ki az ország nagy részére

Gyerekek hűsítik magukat a hőségben egy szökőkútnál a budapesti Széllkapu parkban 2024. június 21-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. tizenkét megyére csütörtök éjfélig: az érintett megyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtök éjfélig Baranyára, Bács-Kiskunra, Békésre, Csongrád-Csanádra, Fejérre, Hajdú-Biharra, Jász-Nagykun-Szolnokra, Komárom-Esztergomra, Pestre, Somogyra, Szabolcs-Szatmár-Beregre, valamint Tolnára adtak ki piros fokozatú figyelmeztetést. Erre az időszakra további hét – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala – megye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.