Hol maradtak a klimatizált kórházak, a kínai hitel, az infláció?

Hol maradtak a klimatizált kórházak, a kínai hitel, az infláció?

Orbán Viktor előadása Tusnádfürdőn 2024. július 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klimatizált kórházak, működő MÁV, a Kínától felvett gigahitel, infláció – az ellenzéki pártok szerint ezek mind kimaradtak a miniszterelnök tusványosi beszédéből.

– A nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, politikai ámokfutásának következménye – közölte a DK Orbán Viktor beszéde után. Szerintük a politikai akarnokot vakká tette a háború, személyes és politikai kiszolgáltatottsága az oroszoknak. Ha a miniszterelnök nem negyedosztályú nemzetközi stratéga szerepében tetszelegne és tenné a dolgát, akkor ma Magyarország nem lenne a régió és az EU legrosszabbul teljesítő országa a fizetések értékében, inflációban, az egészségügy állapotában –  írták, hozzáfűzve, hogy a magyar felemelkedés egyetlen lehetősége, hogy megszabaduljunk Orbántól és „utat nyissunk a Demokratikus Koalíció által képviselt politikának”.

A Momentum is azt bírálta, hogy Orbán beszéde egyről szólt: Trump, Trump és Trump. Szerintük ugyanakkor arról kellett volna beszélnie, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV.

Az MSZP is azt emelte ki, hogy sajnálatos módon a miniszterelnök elfelejtett beszélni arról, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a közelmúltban egymilliárd eurónyi hitelt kellett felvennünk Kínától, miközben elbuktuk a hazánknak járó EU-s pénzeket. Arról is elfelejtett beszélni, hogy a magas infláció és a magas államadósság miatt ma a magyar állam többet költ az államadósságra, mint az egészségügyre (közel 3000 milliárd forint), illetve GDP-arányosan a magyar állam költi a legtöbb pénzt államadósságra az EU-ban.

A miniszterelnök beszédéről készült tudósításunkat itt olvashatják: