Tisza Párt: Orbán Viktor beszédében szó sem esett a magyar emberek problémáiról

Tisza Párt: Orbán Viktor beszédében szó sem esett a magyar emberek problémáiról

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor tusványosi beszédének 80 százaléka egy Budapest központú világpolitikáról szólt (épp csak az indiánokról és az inuitokról nem beszélt), de szó sem esett a magyar emberek problémáiról és a hazánkban tapasztalható égbekiáltó igazságtalanságokról – így reagált a Tusnádfürdőn elhangzottakra a Tisza Párt. A Magyar Péter vezette párt bővebben is kifejtette: miközben a miniszterelnök haverja 30 milliárdos yachton ringatózik épp a francia riviérán, addig a forráshiány miatt gyerekműtétek maradnak el Magyarországon. De nem esett szó a szétvert oktatásról, a hárommillió létminimum alatt élő honfitársunkról, a külföldre menekült százezrekről sem.

A Tisza Párt szerint a miniszterelnök ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek. Arról is értekezett, hogy rövidesen radikálisan csökkentik az államadósságot, miközben csúcson van a magyar adósság és most épp kínai gigahitellel zálogosítják el a gyerekeink és unokáink jövőjét.

– És köszönjük a slim fit ruházatra való megjegyzést, miniszterelnök úr. Szerintünk a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak. Azok viszont nem, akik a magyar adófizetők pénzét gátlástalanul ellopják, és a családjuknak, haverjaiknak juttatják. Testalkat ide vagy oda – közölte a párt arra reagálva, hogy Orbán Viktor a liberális fiatalokhoz társította az ilyen öltözéket.

A miniszterelnök beszéde után több ellenzéki párt is jelezte már, hogy mennyi mindenről nem esett benne szó, de David Pressman amerikai nagykövet is megszólalt.

A miniszterelnök tusványosi beszédéről itt írtunk részletesen: