Nem léphet fel soproni önkormányzati fenntartású intézményekben Pottyondy Edina

Nem léphet fel soproni önkormányzati fenntartású intézményekben Pottyondy Edina

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sopron városában az önkormányzati fenntartású művelődési intézményekben nincs időpont Pottyondy Edina számára. Soha, semmikor – írta ki Facebook-oldalára Pottyondy Edina. A youtuber és stand up-os úgy folytatja bejegyzését, hogy „a politikai közösség, ami szeret úgy hivatkozni magára, mint akik »sosem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük«, Sopron városában nem ad termet a stand up előadásomra, nem engedi a saját polgárainak, a saját választóinak, hogy maguk döntsenek arról, hogy meghallgatják-e Pottyantós kisasszonyt”.

Pottyondy Edina szerint mindez „nem példátlan” – előfordult már Gyulán – mivel szerinte „ez történik számos ellenzéki érzelmű előadóval az ország különböző pontjain”. Valóban, az Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egyaránt rendszeresen parodizáló humorista, Somogyi András is hasonló gyakorlatról számolt be, többek között vele is pont Sopronban történt hasonló eset. Somogyi egyébként végül ha nem is az eredeti helyszínen, de felléphetett a hűség városában. Koltai Róberttel pedig Ócsán esett meg az, ami után a színművész és rendező úgy fogalmazott: „nemkívánatos személy lettem”, majd a felháborodást követően Koltai végül ugyancsak megtarthatta estjét, ahogy Pottyondy Edina is azzal a fordulattal zárja posztját, hogy „soproni előadást Fertőd városában tartják meg”.

– Az önkény nem lopakodik, Sopronban például önelégülten röhög az arcunkba, mert azt gondolják, hogy az uralmuk örökké tart. Talán igazuk van. Nem tudom. De amíg lehet, csinálom – írja Pottyondy Edina, aki egyébként a Sopronhoz közeli Mosonmagyaróvárról származik. Itt az önkormányzati választáson hosszú évek után szenvedett vereséget a kormánypárt polgármestere, amit akkor az influenszer úgy kommentált: Mindjárt könnyezem! Ráz a hideg.