Nem tarthatja meg előadását Pottyondy Edina a gyulai művelődési házban

Nem tarthatja meg előadását Pottyondy Edina a gyulai művelődési házban

Forrás: Pottyondy Edina Youtube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondták Pottyondy Edina május 3-ára meghirdetett előadását a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban, pedig már több mint 60 jegyet eladtak rá – értesült a Telex.

Pottyondy Edina szerint a művelődési ház technikai okokra hivatkozva mondta le a programot, és bár a szervező Dumaszínház kért másik időpontot, de se májusra, se júniusra nem akartak adni. Mikor a Dumaszínház jelezte, hogy bármilyen másik időpont jó lenne, a művelődési ház rendezvényszervezője szerintük a telefonban elismerte, hogy ők ezt az előadást soha nem szeretnék fogadni. Pottyondy úgy véli, ezzel tulajdonképpen kitiltották az előadását a helyszínről.

A Telex megkereste az érintett rendezvényszervezőt, aki csak annyit erősített meg, hogy a program elmarad, de az okokról nem volt hajlandó beszélni. A politikai nyomásgyakorlásra vonatkozó kérdéseket sem kommentálta.

Pottyondy Edináról legutóbb akkor írtunk, amikor Nacsa Olivér fideszes humorista azt mondta, hogy „szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor. Ha megnézzük nem voltak sokan (nők) ebben a szakmában”. Szerinte „a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha azt egy nő szájából hallják. Nem tudom miért van így, szerintem ez egy alapvetően férfi szakma.” Pottyondy akkor azt válaszolta, hogy szerinte Nacsa gyáva, amiért a róla szóló kérdésre nem róla állít valamit, hanem általánosságban a nőkről. Nacsa Olivér később bocsánatot kért mindenkitől, akit esetleg megbántott.