Nacsa Olivér bocsánatot kért a női humoristáktól

Nacsa Olivér bocsánatot kért a női humoristáktól

Nacsa Olivér a fideszes Böröcz László kampányeseményén 2022-ben (Fotó: Nacsa Olivér Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Itt és most a témát lezárva szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit esetleg megbántottam – írta ki hétfőn Nacsa Olivér a Facebook-oldalára. A bejegyzés előzménye, hogy a vállaltan fideszes humorista a Karc FM Bezzeg című műsorában még múlt héten azt mondta Pottyondy Edináról, hogy „szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor. Ha megnézzük nem voltak sokan (nők) ebben a szakmában”. Szerinte „a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha azt egy nő szájából hallják. Nem tudom miért van így, szerintem ez egy alapvetően férfi szakma.” 

Most hétfőn azt írtam hogy eredetileg azt szerette volna elmondani, „amelyet előttem már korábban többen is elmondtak, hogy valamiért hazánkban kevesebb a női előadó ebben a szakmában. Nem kérdés számomra az sem, hogy mindig az adott embert kell nézni függetlenül attól milyen nemű, nő vagy férfi, nemzetiségű, vagy politikai hovatartozású az illető.”

Hozzátette, hogy a műsorban mondott mélyinterjúból „kiragadott és félreértelmezett” szavai generáltak vitát. „Azt hiszem sosem késő belátni, ha az ember hibázik, és félreérthető megfogalmazásával adott esetben sokak érzékenységét sértheti valamilyen módon, noha a konkrét témával kapcsolatban rossz szándék nem vezérelte. Belátom ebben az esetben ez pontosan így történt. Nem volt lehetőségem azt sem elmondani, hogy miként váltak félreértelmezhetővé a szavaim” – fogalmazott.