A Publicus időlegesen kiszáll az előválasztási mérésekből

A Publicus időlegesen kiszáll az előválasztási mérésekből

Előválasztási sátor a Bikás parkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy látjuk, hogy jelenleg olyan hullámzó az ellenzéki választó lelkiállapota, hogy azt lehetetlen megbízhatóan kutatni. Ezt a problémát, a magunk részéről, úgy oldjuk meg, hogy az előválasztás végéig nem kutatunk! – olvasható Pulai András, a Publicus ügyvezetője Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben.

Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölti választás második fordulóját, azaz e hét szombatját követően Pulai ígérete szerint visszatérnek.

A Telex a bejelentés kapcsán arról ír, hogy a közvélemény-kutatások és kutatók körül szokatlanul forró a hangulat az előválasztás kezdete óta.

Eredményeik rendre egymással ellentétesek, sokan vádolták azzal a cégeket, hogy munkáik valójában inkább kampányeszköznek tekinthetők, semmint valódi kutatásnak. Az is felmerült, hogy az egyébként elég bizonytalan adatok közrejátszhattak Karácsony Gergely visszalépésében. Az ellenzéki előválasztással kapcsolatos mérési nehézségeket ebben a cikkünkben szedtük össze érintettek segítségével.