A rendőrök mentettek ki egy férfit a Balatonból, aki a viharjelzés ellenére kajakozott

A rendőrök mentettek ki egy férfit a Balatonból, aki a viharjelzés ellenére kajakozott

Vízirendőrök a Balatonon (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A férfi a II. fokú viharjelzés ellenére volt a vízen – számolt be róla a police.hu hétfőn.


A rendőrség ügyeletére október 29-én, kora délután érkezett bejelentés egy kajakosról, aki az Alsóörs előtti vízterületen felborult és önerejéből nem tud visszaszállni a sporteszközre. Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a bajbajutottat a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba segítették, majd biztonságban a partra vitték. A 49 éves férfivel szemben a víziközlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrség emlékeztetett: elsőfokú viharjelzésnél a lámpa percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

Címkék: Balaton, rendőrség