A Sajó ügyében lépett a környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkár

A Sajó ügyében lépett a környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkár

A Sajó folyó elszíneződött vize az egykori vasércbánya közelében a felvidéki Alsósajón (Nizná Slaná) 2022. március 14-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos tájékoztatást kért a Sajó szennyezéséről Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkára Szlovákia budapesti nagykövetétől. Az államtitkár közösségi oldalán csütörtökön közzétett bejegyzése szerint Pavol Hamzik a nagyköveti egyeztetésen arról tájékoztatta, hogy a Sajó állapota folyamatosan javul, a bányából érkező szennyezés mértéke radikálisan csökkent.

Raisz Anikó azt írta, hogy a magyar kormány folyamatosan figyeli a helyzetet. Megerősítette, hogy a magyar fél továbbra is szívesen nyújt szakmai segítséget, hiszen „környezetünk védelme közös ügyünk”.

Riportunkat a Sajó szennyezéséről, illetve arról, hogy a magyar szakaszon mit tudnak róla a környéken élők, ITT találja.

 (MTI)

Címkék: Sajó, Raisz Anikó