A volt fideszes polgármester papíron a foci-Eb-n szurkolva is dolgozott

A volt fideszes polgármester papíron a foci-Eb-n szurkolva is dolgozott

Láng Zsolt és Gulyás Gergely Lyonban (Fotó: Gulyás Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 Láng Zsolt, a Fidesz korábbi II. kerületi polgármestere papíron akkor is dolgozott, amikor éppen a futball Európa-bajnokságon tartózkodott Franciaországban – tudta meg a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy Láng Zsolt nyilatkozata szerint hivatali ideje alatt 154 szabadnapot dolgozott le, ezért a 3 milliós végkielégítése mellé bruttó 7,3 millió forint kifizetését kérte szabadságmegváltás címén. Ezzel ő lett a távozó fővárosi polgármesterek között a rekorder. Az összeg nagysága miatt a jegyző is vizsgálta az ügyet, de a polgármesteri hivatal eleget tett a fizetési kötelezettségének.

Gulyás Gergely egy Facebook-fotójából kiderül, hogy a polgármester 2016 június 22-én, szerdán Lyonban élőben nézhette végig a magyar válogatott és Portugália. A meccs után Láng a kép szerint Gulyással sörözött egy vendéglátóhelyen.

A II. kerületi polgármesteri hivatal a 24.hu kérdésére megerősítette, hogy Láng Zsolt a meccs napjára sem vett ki szabadságot.