Aláírást gyűjtenek a BKV-sofőrök, tartanak a járványtól

Aláírást gyűjtenek a BKV-sofőrök, tartanak a járványtól

Koronavírus idején tilos az első ajtó használata (Fotó: BKK Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkeseredésükben aláírásgyűjtési akciót indítottak BKV járműveztetői, mert szerintük nem kapnak kellő védelmet az egyre erősödő járványban – írja az InfoRádió. A rádiónak az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Naszályi Gábor nyilatkozott, aki arról beszélt, tagjaik egyáltalán nem érzik magukat biztonságban.

Naszályi Gábor kifejtette: hosszas folyamat során sem tudták elérni, hogy megtiltsa bárki – legyen az a munkáltató, a megrendelő vagy a tulajdonos –, hogy a járművezetők közvetlen közelében hosszabb ideig álldogáljanak az utasok. Ugyan a BKK kihelyezett figyelemfelhívó nyilakat, miszerint, aki teheti, álljon hátrébb a vezetői fülkétől, a dolgozók ezt nem érzik elégségesnek. Ezért az érintette nyomatékosan kérték a szakszervezetet, hogy kezdjenek aláírásgyűjtésbe, amelynek eredményét pedig majd juttassák el az operatív törzsnek.

Mint az Inforádió írta, a szakszervezeti elnök kiemelte, nem szeretnék, hogy a dolgozók megfertőződjenek, sem pedig azt, hogy úgymond szuperfertőzők jöjjenek létre közöttük, akik aztán egy járműnyi utast fertőznek viszont.

A rádió az ügyben kereste a BKK és a BKV-t is, amelyek a következő tájékoztatást adták: „jelenleg a vezetőfülke környezetének teljes leválasztása a pandémia őszi időszakában a járműveken elkerülendő zsúfoltság miatt nem támogatott”, és a már említett matricákkal próbálják felhívni az utasok figyelmét.