Állami óriáshitel segíti Tiborcz István luxushotel-fejlesztését

Állami óriáshitel segíti Tiborcz István luxushotel-fejlesztését

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentős összegű állami kölcsönhöz jut a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt., amely egy belvárosi ötcsillagos szálloda fejlesztésén dolgozik – tudta meg a 24.hu. A december elején aláírt hitelszerződés értelmében az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez tartozó társaságnak a 100 százalékban állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) biztosít 8,4 milliárd forint kölcsönt.

Az esztergomi székhelyű Dorottya Investment Zrt. szavazati jogainak többségét a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. birtokolja, amely Tiborcz István minősített többségi befolyása alatt áll. Kisebbségi tulajdonosa a Lexan Holding Zrt., amelyet korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. éléről tavaly leköszönt Szivek Norbert érdekköréhez kötöttek.

Átkerült Tiborczhoz egy impozáns szálloda Mészárostól | Magyar Hang

A Dorottya Investment Zrt. a Vigadó közvetlen szomszédságában található Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt, az úgynevezett Dorottya-házat alakítja át ötcsillagos luxusszállodává. A céget egyébként az elmúlt években – mint írja a cikk – a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Takarékbank hitelezte.

A friss hitelfelvétel kapcsán a Magyar Fejlesztési Bank nem válaszolt a lapnak. A BDPST Group viszont elismerte a banki ügylet tényét, bár részleteket nem árult el.