Allergiás reakciók elleni életmentő injekciót kapnak a II. kerület óvodái és iskolái

Allergiás reakciók elleni életmentő injekciót kapnak a II. kerület óvodái és iskolái

Óvoda - Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Minden második kerületi óvodának és iskolának biztosítunk injekciót és a használathoz szükséges oktatást, hogy gyorsan és hatékonyan tudják helyben kezelni az esetlegesen fellépő súlyos allergiás reakciókat – jelentette be Őrsi Gergely polgármester közösségi oldalán szombaton.

– Egy közelmúltban történt tragédia figyelmeztet minket arra, hogy a rovarcsípések, ételek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos reakciók bármilyen ritkák is, sajnos előfordulhatnak, és minél több intézményben férnek hozzá az életmentő injekcióhoz, annál jobb eséllyel előzhetjük meg a tragédiákat, hiszen előfordulhat, hogy valaki még nem tud az allergiájáról, vagy csak otthon hagyta az injekcióját. A gyógyszereket hamarosan beszerezzük, biztosítjuk az intézményeknek a használathoz szükséges oktatást, és bízunk benne, hogy sehol sem lesz szükség a használatukra, csak a lejárat miatti pótlásra – közölte a polgármester.

Nemrég egy hétéves kisfiú halt meg allergiája miatt Újpesten, feltehetően mogyoróérzékenysége okozhatta a tragédiát.

Címkék: allergia, Őrsi Gergely