Átlátszó: új, 9 milliárdos repülő hozza-viszi Mészáros Lőrincet

Átlátszó: új, 9 milliárdos repülő hozza-viszi Mészáros Lőrincet

Képünk csak illusztráció! Mészáros Lőrinc leszáll Monte Carlóban a Rose d'Or luxusjachtról egy vélhetően nyolcmillió forintos táskával a kezében 2023 augusztusában (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy frissen forgalomba állított Bombardier Challenger 3500 lehet Mészáros Lőrinc és körének új magánrepülője – erre jutott légi és hajózási útvonalak, radarképek összevetésével az Átlátszó.

A lap szerint a 9,6 milliárd forint értékű, OE-HOZ lajstromjelű luxusgép idén júliusban érkezett Montrealból Bécsbe, majd onnan Budapestre. Mint írják, a repülő a Mészáros-holdudvar által már egy ideje használt OE-HUG jelzésű magángép egy újabb verziója, és mindkét gépet ugyanaz az osztrák repülős cég üzemelteti. A kapcsolódásra nem csak az üzemeltetőből következtettek: az útvonaladatok alapján a milliárdos családját gyakorta reptető helikopter (OE-XWY) egy ideje rendszeresen felbukkan az OE-HOZ budapesti le- és felszállásainál, de más tények is igazolják a 9,6 milliárd forintos magángép és a vállalkozó szorosabb kapcsolatát.

Ilyen részlet az Átlátszó szerint, hogy a Mészáros-féle helikopter július 10-én Bécsbe – az új magángép addigi állomáshelyre – repült, majd a két légijármű még aznap, szinte egyszerre érkezett meg Budapestre is.  A privát jet a hazánkba érkezését követően két nappal már a dél-francia Hyėres-be, majd onnan még aznap Mallorca szigetére, Palma de Mallorca-ba repült. A MarineTraffic hajóútvonal- és tengeri analitika szolgáltató adatai alapján a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében – teszi hozzá a portál.

A cikk beszámol a Bombardier-gép felszereltségéről, óriási üzemeltetési költségéről, és a NER-es kapcsolatot erősítő további szálakról is. Az oknyomozó írást teljes terjedelmében itt tudják elolvasni.