Atv.hu: Orbán rendben lévőnek tartja az új Nemzeti Alaptantervet

Atv.hu: Orbán rendben lévőnek tartja az új Nemzeti Alaptantervet

Rétvári Bence KDNP-s képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j) érkezik Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tervezi a Nemzeti alaptanterv (Nat) visszavonását Orbán Viktor miniszterelnök – írja az Atv.hu a Fidesz balatonfüredi zárt üléséről kiszivárgó hírek alapján. A portálnak azt mondták a részt vevő képviselők, hogy a kormányfő a tiltakozások ellenére is „rendben lévőnek” tartja a Nat-ot. Az egyik forrásuk ugyanakkor Orbán Viktor gondolatmenetét úgy interpretálta, hogy az elkészült verzió megfelelő, természetesen „történelmi léptékben” lehet, hogy más szempontok is érvényesülhettek volna.

A kiszivárgó hírek alapján a miniszterelnök szerdai beszéde több mint félórás lehetett. A résztvevők szerint úgy értékelt, hogy a kormányzás rendben van. A kormányzati ciklus félideje kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy nem elég jól kormányozni, jól is kell politizálni a 2022-es győzelemhez. A választókerületi elnökök közül viszont nem említett senkit név szerint. A beszédében viszont nem került szóba a Európai Néppárti tagság kérdése a portál forrásai szerint, de általában bizakodó volt. A ciklus közepén is fontosnak tartja a stabilitást, de beszélt arról is, hogy a politikai térben megjelent a klímavédelem és a klímapolitika is – ez fontos új elem.

Induljon-e nemzeti konzultáció arról, hogy induljon-e békemenet? | Magyar Hang

Arról már tegnap este beszámolt a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti napilap, hogy a képviselőknek bejelentette, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány.