Az alakuló ülésre sem engedik ki Kiss László óbudai polgármestert

Az alakuló ülésre sem engedik ki Kiss László óbudai polgármestert

Kiss László (Fotó: Kiss László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába kérvényezte, nem engedik ki az óbudai közgyűlés jövő hétfői alakuló ülésére Kiss László polgármestert a fogdából, mivel az ügyészség elutasította a kérelmét – erősítette meg az információkat az ATV-nek ügyvédje, Zamecsnik Péter. Kiss december közepéig biztosan előzetes letartóztatásban marad, és miután nem mondott le posztjáról, a fogdából hívta össze az önkormányzat alakuló ülését. A hétfői ülést a korelnök fogja levezetni, ami a kerületi szervezeti és működési szabályzat szerint lehetséges. Az önkormányzati törvény ugyan nem ad ilyen tág mozgásteret, de a kormányhivatal előzetesen a kerület megkeresésére rábólintott erre a megoldásra.

Az előző ciklust lezáró ülésen Kiss már nem vett részt, de a képviselőtestület villámgyorsan elfogadta Óbuda-Békásmegyer jövő évi költségvetését. Kiss László DK-s politikust augusztusban tartóztatták le vesztegetés gyanújával, amit legutóbb december 16-ig meghosszabbítottak. Nem csak ő, hanem egyik alpolgármestere, Czeglédy Gergő is letartóztatásban van.