Az élet a legjobb méreg: Orbán Viktornak hála koncertezhet a Tankcsapda a hétvégén

Az élet a legjobb méreg: Orbán Viktornak hála koncertezhet a Tankcsapda a hétvégén

A Tankcsapda tagjai dedikálnak Dunaszerdahelyen 2019. február 16-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy friss kormányrendeletnek köszönhetően a Tankcsapda megtarthatja a hétvégére tervezett „autós koncertjeit” – írja az Atv.hu. A rockzenekar pénteken Debrecenben, szombaton pedig Székesfehérváron lép fel az itthon eddig ismeretlen formában: a közönség tagjai autójukban ülve hallgathatják a bandát. Erre azonban az Orbán Viktor által aláírt rendelet nélkül nem lett volna lehetőségük, tekintettel a járványügyi veszélyhelyzetre.

Bár a kormány szerdai döntése szerint sportrendezvényeket, szabadtéri színházi előadásokat, kulturális eseményeket már lehet tartani, zenei fesztiválok, koncertek és táncmulatságok még a szabadban sem rendezhetők. A miniszterelnök jóváhagyásával azonban a forradalmian új megoldás, az autós koncert ezen a hétvégén, május 29-től május 31-ig – a Tankcsapda két fellépésének idejére – kivételt jelent.

A zenekar május közepén a Petőfi Rádió reggeli műsorában jelentette be, hogy a MOL-lal együttműködve május 29-én Debrecenben, május 30-án pedig Székesfehérváron tartanak „autós élő dalpremiert”. Magyarországon ez lesz az első ilyen alkalom, több más országban, így például Dániában már sikerrel alkalmazták a járványra hangolt élő műsort.