Az Emmi épp a tüntetés alatt mondott köszönetet azoknak a tanároknak, akik nem sztrájkolnak

Az Emmi épp a tüntetés alatt mondott köszönetet azoknak a tanároknak, akik nem sztrájkolnak

Tüntetnek a tanárok a Kossuth téren 2022. március 19-én. (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Köszönet a tanároknak annak belátásáért, hogy nem a sztrájk a tiltakozás legalkalmasabb módja egy háborús helyzetben” – fogalmaznak az Emmi közleményében, amelyet a tárca a tanárok melletti kiállást jelképező tüntetésre időzítve adott ki az MTI-n keresztül.

Mint írták, „szerdán a tanárok 87 százaléka gondolta úgy, hogy most nem a sztrájknak van itt az ideje, köszönet ezért”. Szerintük a sztrájkban résztvevők száma lényegesen elmarad a januári sztrájkban résztvevőéktől, a hét folyamán pedig még tovább csökkent. – Köszönet a tanároknak annak belátásáért, hogy nem a sztrájk a tiltakozás legalkalmasabb módja egy háborús helyzetben, amikor a szomszéd országban háború folyik és az iskolákban gondoskodni kell azokról a gyermekekről is, akik most érkeztek Magyarországra – tették hozzá.

Azt is írták, hogy a kormány álláspontja szerint a tanárok követelései jogosak, azokkal a kormány is azonosulni tud, azonban arra kérik a pedagógus szakszervezeteket, hogy a háborúra való tekintettel – a mozdonyvezetőkhöz hasonlóan – fontolják meg a sztrájk felfüggesztését.

Mint arról élőben mi is beszámoltunk, szombat délután több ezren, egyes becslések szerint tízezren tüntettek a „kockásinges” demonstráción a Kossuth téren.