Az Igazságügyi Minisztériumban járt a letartóztatása előtti napon a végrehajtói kar elnöke

Az Igazságügyi Minisztériumban járt a letartóztatása előtti napon a végrehajtói kar elnöke

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két alkalommal is az Igazságügyi Minisztériumban tárgyalt a letartóztatása előtti napon Schadl György, a végrehajtói kar elnöke – írta meg a 24.hu a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadlt érintő büntetőügy nyomozati iratai alapján.

A dokumentumok szerint a végrehajtók elnöke 2021. november 4-én reggel fél 9-kor ment be a minisztérium épületébe, ahol negyven percet töltött. Ezután Takács Katalin, a végrehajtói kar hivatalvezetője társaságában távozott a minisztériumból. A nyomozók megfigyelése szerint Schadl „kommunikációja és artikulációja” alapján vitatkozott Takács Katalinnal, aki körülbelül félórás beszélgetés után távozott. Ezután tovább követték a végrehajtók elnökét, aki visszament az Igazságügyi Minisztériumba, ahol újabb 40 percet töltött el. Az nem derül ki a nyomozati anyagból, hogy Schadl kivel tárgyalt, de ő és Völner Pál három perc különbséggel távozott a minisztérium épületéből 10 óra után. 

A portál megkérdezte a tárcát, hogy kivel vagy kikkel és miről tárgyalt aznap Schadl és Takács Katalin, illetve hogy Völner Pál vagy Varga Judit igazságügyi miniszter részt vett-e az egyeztetésen. A minisztérium sajtóosztálya azt közölte, hogy a beléptetést a Készenléti Rendőrség végzi, ők is rendelkeznek az adatokkal, de azokat maximum egy évig őrzik meg, Varga Judit pedig aznap Miskolcon volt.

Schadl György védője, Morvai Attila azt mondta, az eljárás szempontjából nem volt releváns a találkozó, nem került be a vádiratba sem – ahogy a nyomozati anyag több más részlete sem –, ezért nem foglalkoznak vele, de tud a találkozóról. Takács Katalin egyébként nem részese a büntetőügynek. Korábban felmerült, hogy a hatóságok szerint a végrehajtók elnöke kapott egy fülest, és a letartóztatása elől menekült az országból. A nyomozók szerint azért ment volna a feleségével Dubajba, mert az Egyesült Arab Emírségekkel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye. Ugyanakkor Morvai szerint már hónapokkal korábban eldőlt, hogy a Schadl házaspár Dubajba utazik, egyebekben minden ideköti őket, így szerinte szóba sem került a szökés lehetősége.