Az Index felmondott munkatársai szerkesztik továbbra is a lapot, egyik tréfájuk nem sült el túl jól

Az Index felmondott munkatársai szerkesztik továbbra is a lapot, egyik tréfájuk nem sült el túl jól

Veiszer Alinda nevével tréfált az Index. (forrás: Index/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is az Index korábban felmondott újságírói szerkesztik a portált – adott ki szolgálati közleményt a lap. – Miután július 22-én a tulajdonost képviselő igazgatósági elnök, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, pénteken az Index.hu szinte teljes szerkesztősége bejelentette távozási szándékát – írták. – Azóta számos kérdést kapunk olvasóinktól arról: hogyhogy frissül még az oldal, ki írja az Indexet most?

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti – hangsúlyozták. – Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez. Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

A következő hetekben, amíg a jelenlegi munkatársak szerkesztenek, a vezető anyagokban felidézik, melyek voltak az elmúlt két évtized legfontosabb anyagai – tették hozzá.

A szolgálati közleményben foglaltak szerint tehát a „régi” indexesek munkáját dicséri az a kissé ellentmondásos poszt, amely a portál Facebook-oldalán jelent meg néhány órája. Az MTI adta hírül, hogy a magyar Dalinda zenekar is fellép a Budapesten rendezendő világzenei expón, a Womexen. Az örömteli fejleményt különös módon ünnepelte a szerkesztőség: a szöveghez készült illusztráción Veiszer Alinda tévés újságíró, műsorvezető neve elé biggyesztettek egy, a logó betűtípusától jól láthatóan elütő „D” betűt, az Alindából Dalindát kreálva. A páratlanul kifinomult szójátékot Veiszer Alinda a saját Facebook-oldalán is megosztotta, posztja alatt élénk vita bontakozott ki a megoldás etikus voltát illetően.