Az MKKP szerint önkormányzati dolgozó takarítja Pokorni Zoltán házát – reagált a polgármester

Az MKKP szerint önkormányzati dolgozó takarítja Pokorni Zoltán házát – reagált a polgármester

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Pár hete kaptuk a levelet, ami szerint „tizenéve egy önkormányzati dolgozó hetente egy nap, jobbára péntekenként hivatali munkaidőben Pokorni Zoltán házát takarítja. A házhoz a szolgálati sofőr viszi önkormányzati autóval és tisztítószerekkel, itt felveszi a polgármestert és behozza a hivatalba – erről írt Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, hegyvidéki polgármesterjelölt kedden a közösségi oldalán meg is osztva az említett levelet. A levél írója azt is megjegyezte, nincs meggyőződve arról, Pokorni fizet-e ezért a szolgáltatásért.

 – Ezt a levelet azért olvashatjátok, mert megkérdeztem több hivatali alkalmazottat, akik szó szerint megerősítették mindezt. És azért, mert megnéztük, dokumentáltuk, milyenek ezek a péntekek. Olyanok. Mindez bővebben csütörtökön. Ha Pokorni Zoltán vagy a jegyző úgy érzi, mondana erről valamit, szerda estig küldjétek el, kérlek. Vagy 30 nap múlva, up to you! – tette hozzá.

Lapunk az ügyben megkereste a XII. kerületi sajtóosztályt, ahonnan az alábbi választ kaptuk: „Elkeseredett kísérletet látunk egy – névtelen levélen alapuló – lejárató kampányra. Úgy látszik, ennél többre nem telik a viccpártnak a kampányhajrában. Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla – írták. Ugyan a sajtóosztályt arról is kérdeztük, ha az állítás nem igaz, tesznek-e jogi vagy egyéb lépéseket az ügyben, erre nem tért ki a válaszuk.

Pokorni Zoltánnak egyébként ez az utolsó ciklusa Hegyvidék polgármestereként, helyette a Fidesz eddigi alpolgármesterét, Fonti Krisztinát indítja.