Júliustól nem lehet szülni a keszthelyi kórházban

Júliustól nem lehet szülni a keszthelyi kórházban

Fotó: Facebook/Keszthelyi Kórház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április közepén már leállt a szülészeti fekvőbeteg-ellátás Keszthelyen, de hiába indult újra májusban, július 1-jétől ismét nem lehet szülni a városban – derült ki az intézmény Facebook-bejegyzéséből. A továbbiakban csak a járóbeteg-ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátás marad biztosított. Áprilisban a szünetet még betegséggel, illetve kapacitásallokációs problémákkal magyarázta az Országos Kórházi Főigazgatóság. A keszthelyi kórház mostani bejegyzésében már nem is indokolja, mi az oka a változásnak.

Felsorolják viszont, hogy a lakóhelyhez való távolságot figyelembe véve a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás hol biztosított a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára. Ebből kiderül, hogy a városban élőknek ezt követően a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba kell utazniuk. A környék egyéb településein élők Nagykanizsa mellett a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházba, az ajkai Magyar Imre Kórházba, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba vagy a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba kénytelenek utazni.

„A szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást biztosító intézményekben a személyi és a tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, az ellátáshoz való hozzáférés minden érintett számára biztosított. Szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük!” - olvasható a keszthelyi kórház oldalán.