Bábel Balázs sebgyógyításra hív

Bábel Balázs sebgyógyításra hív

Bábel Balázs (Forrás: Bús Csaba MTI/MTVA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kalocsa–kecskeméti érsek önvizsgálatra és sebgyógyításra hív – ez a címe Bábel Balázs érsek, a főegyházmegye főpásztora körlevelének, amit a Szemlélek nevű keresztény oldalon tettek közzé

Bábel azt mondja, azért juttatta el a körlevelet a portálnak, mert egy cikkükben kifogásolták, hogy az érsek nem szólalt meg azóta, hogy a Kalocsa–kecskeméti Főegyházmegyét megrengette a melegpartikon részt vevő Bese Gergő atya és két, pedofíliával gyanúsított pap botránya.

Az érsek azt írta, a témáról már egy szeptember 8-i bajai szentmisén beszélt a híveknek, most vasárnap pedig felolvassák majd a körlevelét a főegyházmegye valamennyi templomában. „Mindkét alkalommal megpróbáltam evangéliumi szellemben szólni, a botrány részletezése a bulvármédiára tartozik” – fogalmazott. 

„A lélek ugyan kész, de a test erőtlen” – áll a körlevélben, Máté evangéliumából, aztán Bábel Balázs azt írja, hogy „– idézzük – különösen akkor szembesülünk ennek a jézusi mondatnak a súlyával, ha a visszaélések különböző formáinak pusztító és megrendítő valósága tárul elénk, ahogyan ez az elmúlt napokban is történt egyházmegyénkben. Az emberek bizalmával és a tekintéllyel való visszaélés bármely formája elsősorban az érintetteket sebzi meg, ezért most figyelmünket fokozottan is feléjük kell fordítani. Segítségünkre van ebben az ilyen esetekre vonatkozó világos és szigorú egyházi és állami törvények maradéktalan betartása, emellett a feladat azonban közös: a meghallgatás, az önvizsgálat és a sebek gyógyítása.” Végül hozzáteszi, hogy ahogy a Szentírásban is áll, a sebzettségben az egész közösségük osztozik.