Barnamedvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Parkban

Barnamedvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Parkban

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Mark Basarab)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Barnamedvét észleltek szombaton az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, a nemzeti park déli határának térségében, Kánó és Felsőtelekes települések között – közölte közösségi oldalán a nemzeti park igazgatósága. „Az állatot egy szóróra kihelyezett vadkamera fényképezte le” – írták. Hozzátették, Magyarország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják a vadászati létesítményeket.

– A szombaton észlelt állat mozgásának irányáról egyelőre nincs több információ – derült ki az MTI által is idézett közleményből. Kedden az Egererdő Zrt. írta honlapján, hogy a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét az elmúlt hetekben, ezért a Nyugat-Bükk állami erdeinek vagyonkezelését végző cég arra kért mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen az Bükk erdőtömbjeiben.

Címkék: medve, Bükk, Aggtelek