Beidézték a rendőrök a Momentum politikusát egy „pedofilvédő Novák Katalin” feliratú molinó miatt

Beidézték a rendőrök a Momentum politikusát egy „pedofilvédő Novák Katalin” feliratú molinó miatt

Orosz Anna (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beidézte a rendőrség Orosz Annát, a Momentum országgyűlési képviselőjét, miután Novák Katalin kegyelmi ügye kirobbanása után „pedofilvédő Novák Katalin” molinót feszített ki társaival a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota elé. A közösségi oldalán megjelent videóban arról beszélt, hogy tanúként hívták be, miközben – elmondása szerint – egyértelműen elkövetőként tekintenek rá. Ezt azért tartja aggályosnak, mert így nem élhet a jog szerint az elkövetőt megillető jogokkal. Úgy véli, hogy hatalom azt akarja megtorolni, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a „Fidesz lelkén szárad, hogy megkegyelmeztek egy pedofilsegítőnek”.

Szavai szerint a Fidesz minden áron pontot akar tenni az ügy végére, ezért akarnak mindenkit elhallgattatni, aki a kormánypárt felelősségét firtatja. Azt ígérte, hogy addig küzdenek, amíg nincsenek érdemi válaszok a kérdéseire: „Kik a valódi felelősök?; Mi a valódi magyarázat?; Mikor kérnek bocsánatot a kormány nevében a bicskei áldozatoktól?”