Benkő Tibor nem tud arról, hogy le akarnák váltani

Benkő Tibor nem tud arról, hogy le akarnák váltani

Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a NATO 2019 június 27.-i értekezlete után (Fotó: (Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tud arról, hogy leváltanák – erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. A napilapban hétfőn jelent meg cikk arról, hogy értesüléseik szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A műsorban a katonai múlttal bíró tárcavezető most úgy fogalmazott: „biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról”.

A Népszava átszervezésekről is írt, ezt már Benkő Tibor megerősítette. Mint mondta, január elseje óta a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként működik. A jövővel kapcsolatban pedig azt nevezte fontosnak, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban – közölte.

Népszava: leválthatják a honvédelmi minisztert | Magyar Hang

A Népszava értesülései szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A napilap információi szerint egyéb átalakításokra is számítani kell a tárcán belül, minden bizonnyal nyugdíjba küldenek számos, vezető feladatokat ellátó nyugdíjas korú tisztet.

Meggyőződése,

hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat

kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell

visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági

társaságok, korábbi katonai szervezetek – például híradós

vagy fegyverjavító zászlóalj – látnak el.