Berki büntetőfékezése: felfüggesztett szabadságvesztés az ítélet

Berki büntetőfékezése: felfüggesztett szabadságvesztés az ítélet

Berki Krisztián így jelentette be, hogy elindul a főpolgármesteri posztért.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság megalapozottnak látta a vádat, amely szerint Berki Krisztián nagy sebességgel megelőzött egy menetrend szerint haladó buszt, majd a jobboldali sávba visszatérve hirtelen lefékezett, és ennek hatására két jármű összeütközött.

A telex cikkéből kiderül, Berki a tárgyaláson elismerte a gyorshajtást, illetve hogy megállt az út közepén, de tagadta a szándékos büntetőfékezést. Az ügyész ezzel szemben azt állította, a busz biztonsági kamerájának felvétele, valamint az adatok szerint egyértelmű, hogy a vádlott vészfékezett, nem volt forgalmi oka a megállásának. 

Az elsőfokú ítélet szerint Berki bűnös közúti veszélyeztetésben és rongálásban, ezért a bíróság két év szabadságvesztésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve. Ezen túlmenően vezetői engedélyét is bevonják két évre, valamint 625 forint pénzbüntetést kell fizetnie.