Bezárja váci gyárát az IBM

Bezárja váci gyárát az IBM

Képünk csak illusztráció! Ginni Rometti, az IBM korábbi elnök-vezérigazgatója mond beszédet a hannoveri CeBIT-nek a megnyitóján 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Focke Strangmann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az IBM bezárja a váci, tárolószervereket gyártó üzemét – tudta meg a Telex. A vállalat azt ígérte: az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják, ők otthonról fognak dolgozni.

A portál információi szerint a nagy amerikai cégcsoport ezen leányvállalata, az IBM Data Storage Systems (DSS) Kft. jogutód nélkül szűnik meg. Az alkalmazottak nagyjából augusztus végéig tudják meg, hogy ki meddig marad, és milyen csomaggal távozhat. Úgy értesültek, hogy a gyártást Mexikóba helyezi át a cég.

Hogy ez a döntés hány embert érint és ők milyen ajánlatot kapnak, az nem derült ki. Kérdésükre az IBM megerősítette a bezárás tényét: mint írták, „a váci gyártó létesítményt bezárjuk, de az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítjuk, és otthonról fognak dolgozni”. Azok a munkavállalók, akik nem maradhatnak, „olyan végkielégítési csomagban részesülnek, amely megfelel az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak. A javasolt végkielégítési csomag konkrétumait nem hozzuk nyilvánosságra” – írta az IBM.

 

Címkék: IBM, bezárás