Bosszúból robbanthatott az esztergomi férfi

Bosszúból robbanthatott az esztergomi férfi

Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Adóssága volt az esztergomi robbantónak, a kocsiját is lefoglalták – legalábbis erről számolt be a tegnap esti detonáció után az Index. Esztergom egyik külterületi, nem túl sűrűn lakott részén, a Búbánatvölgyben, egy családi házban történt robbanás, amelyben a TEK egyik munkatársa, valamint az elkövető is meghalt. A detonáció következtében több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, „civil személy” nincs köztük. A sérülteket Esztergomba, Budapestre és Tatabányára vitték.

A portál arról írt, hogy a kocsija lefoglalása miatt haragudhatott a rendőrökre a férfi, és többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni az autóját. Az Index úgy tudja, a férfinak komolyabb számlatartozása is volt. A helyszínen nyilatkozó környékbeliek, illetve a robbantó ismerősei is agresszív „őrültként” jellemezték a férfit, vélhetően ezért küldték a terrorelhárítókat tárgyalni.

A Telex szintén arról írt, hogy fura, zavart férfi volt a robbantó. Az egyik szomszédos utcában lakó helybéli a portálnak azt mondta, „ugribugri, zavart volt”, ennek ellenére néhányszor beszéltek egymással, egy alkalommal pedig szó esett közöttük arról, hogy nem tudna-e neki a szomszéd munkát adni, mivel asztalosmunkákkal foglalkozik. Az ügyletből végül semmi sem lett, mert a nyilatkozó szerint az elkövető azt mondta: ő napi százezer forint alatt fel sem kel az ágyból. Egy, az utca túlsó felén lakó férfi pedig azt mondta, hogy a robbanás óta nincs áram a környéken, de túl sok információt a szolgáltatótól erről nem kaptak.

– Korábban is fenyegetőzött, a rendőrök többször voltak kint nála. A környékbeliek nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, noha többnyire egyedül lakott – számolt be a Blikk. Egy 16 éves lány úgy nyilatkozott, hogy biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A Tallér utcai tanyán élő férfit a helyiek agresszívként jellemezték. A lap szerint a robbantást túlélte, később, ellátás közben halt meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán éjfél előtt számolt be arról, hogy Esztergomban egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan okozott gázrobbanást. Közölték, hogy a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki az esztergomi címre, ám a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, vele a tárgyalás nem vezetett eredményre. Amikor behatoltak az épületbe, a férfi robbantott.

A rendelkezésre álló információk alapján, rendőri mulasztás nem történt – közölték. A Központi Nyomozó Főügyészség további részleteket várhatóan pénteken közöl az ügyről. A rendőrség reggel közleményben fejezte ki részvétét az elhunyt munkatársuk hozzátartozóinak, és a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánt. A kormánypárt képviselőcsoportja is közleményt adott ki: „A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván”.

Címkék: robbantás, TEK, Esztergom